GÁZKÉSZÜLÉK CSERE - Víz-gáz-fűtés-klíma szerelés,gázvezeték szerelés, gázkészülék szerelés, gázkészülékek karbantartása.

Hívjon, hogy mielőbb segíthessünk!
Papp József +36 (30) 362-0320
Hétköznap; 8.00 óra - 18.00 óra között
E-mai: jpapp@hatasfokhungaria.hu


Gázvezeték tervezés és szerelésGázvezeték tömörrététel és javításEgyszerűsített gázkészülékcsereGázkészülék szerelés és javításEgyszerűsített gázkazán csereCírkó csere, javítás és felújításFüstgáz ellemzés, CO mérésSzénmonoxid riasztó szerelésTörvény által előírt gázfelülvizsgálatVízóra tervezés és mellékmérő csereVízszerelés, vízcsap csere, kádcsereZuhanykabinzuhanyfülke szerelésFűtéskorszerüsítés, beszabályozásFűtés javítás, mosás, beszabályozás

LAKOSSÁGI- IPARI - TÁRSASGÁZI
Víz-Gáz-fűtés-Klíma-Gázkészülék szerelés
Egyszerüsített gázkészülék csere
Tartalomhoz ugrás

GÁZKÉSZÜLÉK CSERE

GÁZKÉSZÜLÉK CSERE

Egyszerüsített gázkészülék csere:
A GMBSZ (gázipari műszaki biztonsági szabályzat) 2013-tól bevezette az egyszerűsített gázkészülék csere fogalmát. Ez annyit jelent hogy azok a regisztrált gázszerelők akik rendelkeznek gázvezeték és gázkészülék szerelő mestervizsgával, valamint gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló végzettséggel,és a területileg illetékes szolgáltató engedélyezte nyilvántartásba vételüket jogosultak a vonatkozó szabályok betartása mellett gázkészülékek  szolgáltató felé történő műszaki átadás és gázterv készíttetése nélküli cseréjére. A gázkészülék csere alkalmával a kivitelező kiállít egy jegyzőkönyvet melynek egyik példányát a megrendelőnél hagyja a másikat leadja a szolgáltatónak.

Szeptember 26-ától automatikusan hatályba lép Magyarországon is az az uniós rendelet, amely éves átlagban mérve a legalább 86 százalékos hatásfokú gázkazánok forgalomba hozatalát engedélyezi, ez azt jelenti, hogy 2015.Szeptember.26 tól - 2016.Május.31 ig már csak zárt égésterű azaz "C tipusú" és kondenzációs gázkazánok felszerelésére lehet engedélyt kapni . Viszont 2016.Június.1 től már csak kondenzációs gázkazánokat lehet telepíteni felszerelni.

Kondenzációs kazánok
Nagyon fontos szerepe van a kiáramló égéstermék hőmérsékletének. A technika fejlődése a gázkazánoknál lehetővé tette, hogy ideális esetben egy kondenzációs gázkazán akár 108%-os hatásfokon működjön. Ennek eléréséhez a ki-áramló égéstermék hőmérséklete jelentősen lecsökken, lehetőséget biztosítva ezáltal a vízgőz lecsapódására a kémény belső falán. A kicsapódott vízgőz az elvezető belső falán lerakódott szennyeződésekkel keveredve enyhén savas kémhatású elegyet hoz létre, amit kondenzátumnak nevezünk. A savas kémhatásnak rendkívül hatékonyan áll ellen a PPs nevű műanyag és a rozsdamentes acél. A keletkezett kondenzátum mennyiségét az határozza meg, hogy a távozó füstgáz és a külső környezet hőmérséklete mekkora mértékben tér el egymástól. Egy modern kondenzációs kazánnál a kiáramló égéstermék hőmérséklete 50-60°C, a külső hőmérséklet -10°C, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a kémény fala nem tud felmelegedni harmatpont fölé, így a páralecsapódás feltételei adottak.

A gázfogyasztó készülékek osztályozása:
Égéstermék-elvezetés nélküli (nyílt égésterű), „A” típusú gázfogyasztó készülék, amely kéményhez, illetve az égésterméket a készülék felállítási helyiségéből a szabadba elvezető rendszerhez nem csatlakoztatható.
Égéstermék-elvezetéssel rendelkező, de a helyiség légterétől nem független égési levegőellátású (nyílt égésterű), „B” típusú gázfogyasztó készülék, amely kéményhez vagy olyan saját elemmel rendelkezik, amelyet arra terveztek, hogy a készülék égésterméke ezen keresztül közvetlenül a szabadba távozzon. E készülékek az égési levegőt közvetlenül a készülék felállítási helyiségéből nyerik.
„C” típusú gázfogyasztó készülék amelynek égési köre (légbevezetője, tűztere, hőcserélője, égéstermék-elvezető tere) a készülék felállítási helyiségétől elzárt.

Talán kevesen tudják, hogy a gyártók csak akkor vállalnak teljes garanciát a készülékre, ha a kazáncserét megelőzi a fűtési rendszer megfelelő tisztítása, vegyszeres kezelése. Itt nem a fűtési rendszer egyszerű átmosásáról van szó, hanem egy gépi, minden üledéket kitakarító vegyszeres tisztításról, a megfelelő szűrők beépítésével. Ez a fűtéstisztítási eljárás egy normál családi ház esetében két szakembernek 8-10 órás munka. Mi kazáncsere alkalmával további kiszállási díj nélkül, kedvezményesen végezzük el a fűtéstisztítást.
Tevékenységeink:
Egyszerüsített gázkészülék csere
Gázkészülék beüzemelés
Gázkészülék szerelés, javítás, karbantartás
Gázkészülék Felülvizsgálat
Szénmonoxid mérés
Szénmonoxid riasztó szerelés
Légbevezető beépítés
Kombi gázkazán szerelés és csere
Túrbós gázkazán szerelés és csere
Kondenzációs gázkazán szerelés és csre
Fűtő gázkazán szerelés és csere
Gáz vízmelegítő szerelés és csere
Gáztűzhely szerelés és csere
Konvektor szerelés és csere
Mika 6 szerelés és csere
Gázvezeték tervezés
Gázvezeték szerelés
Csatlakozó és fogyasztói gázvezeték felülvizsgálat
Kéménybélelés
Szerelt kémény szerelés
Kémény méretezés
Kémény magasítás
Hatósaági ügyintézés gáz MEÓ
A gázkazán az egyedi fűtéses lakásokleggyakoribb fűtő és melegvíz ellátó berendezése.
A megbízható és hosszan tartó hibátlan működés érdekében a gázkazán rendszeres karbantartást igényel.
Vissza a tartalomhoz