Faincol szerelő - "Papp József - Budapest, Pest megye"

Tartalomhoz ugrás

Klíma, Fain col rendszerek szerelése szükség szerint tervezéssel +36 (30) 992-9798!

Hőszivattyúra köthető Fan Coil:

A Fan Coil rendszerekben a benne levő hőcserélő és ventillátor segítségével hűti és fűti is a helyiségeket.  Fan Coil költséghatékony, esztétikus, praktikus, energiatakarékos, könnyen szabályozható ipari vagy kereskedelmi fűtő-hűtő hőleadó berendezés. Olyan épületekbe érdemes telepíteni ahola hűtést és a fűtést is meg kell oldani. A Fan Coil működése hasonló egy konvektoréhoz, mert egy sűrűn bordázott hőcserélő, amelyen a csendes járású ventilátor átkeringteti a helyiség levegőjét. Több beltéri típusban megtalálhat, mint a kazettás, padlón álló, légcsatornás, oldalfali, konzol és mennyezeti parapet. Külsőleg ugyan úgy néznek ki mint a split beltéri egységek, technológiában viszont eltérnek.  A fan coil-nál csak egy vizes csőhálózatot kell kiépíteni.

Működés szempontjából két típus létezik:

A kétcsöves fan coil-nál a hűtővíz ugyanabban a csőpárban kering, mint a fűtővíz, szezonálisan kell kiválasztani a fűtési vagy hűtési üzemmódot. A fan coil-on csak két csonk van, és egy hőcserélő, amelyben felváltva hideg (nyáron), ill. meleg víz (télen) kering.
A négycsöves változatoknál viszont külön rendszert kell kiépíteni a téli, ill. a nyári üzemnek, külön csőpáron kering a fűtővíz és külön csőpáron a meleg víztől függetlenül a hűtővíz. A fan coil ebben az esetben két egymástól független hőcserélőt tartalmaz és négy vízoldali csonkja van. Előnye hogy a készülék automatikusan, az igényeknek megfelelően hűt vagy fűt, szinte azonos időben.

A Fan Coil tulajdonképpen egy konvektor:

Egy sűrűn bordázott hőcserélő, amelyen a csendes járású ventilátor átkeringteti a helyiség levegőjét. A hőcserélő csövekre erősített apró bordák sokasága által többszörösére növekszik a hőleadó felület a hagyományos radiátorhoz képest. A nagy hőcserélő felület és a ventilátoros levegőkeringtetésnek köszönhetően a berendezés hűtésre is alkalmas, amennyiben hideg vizet áramoltatunk keresztül rajta. A hagyományos radiátorok több okból sem használhatók hűtésre. Egyrészt a hideg felületen keletkező kondenzáció miatt, amely szabadon a padlóra csöpögne, másrészt a hűtéshez túl kicsi a radiátorok hőcserélő felülete. Télen, ha a rendszerben meleg víz kering, akkor felfűti a levegőt, nyáron, amikor hideg víz áramlik benne, akkor lehűti a helyiséget. Tehát – mint kiderült – a rendszer csővezetékeiben víz kering. Télen, fűtési időszakban a hagyományos kazán által termelt meleg vizet keringtetjük át a fan coil-okon, ezáltal  fűtenek. Nyáron, amikor a szobák hűtésére van igény, akkor a központi folyadékhűtő által előállított hideg víz áramlik a rendszerben, ezáltal a készülékek hűtenek.
Cégjegyzék szám: 01-09-972809
Adószám: 23589722-2-43
Otp Bank: 11722003-20164887
Cím: 1222 Budapest, Alsó Sas utca.21
2011 Hatásfok Hungári Kft. Minden jog fenntartva
Víz, gáz, fűtésszerelés
Vissza a tartalomhoz